Roger Federer hade fullt fokus och vann enkelt i Shanghai. Foto: TT.

Federer slog Nadal enkelt i Shanghai

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer gav inte världsettan och US Open-vinnaren Rafael Nadal någon chans utan vann finalen i Shanghai med 6-4,6-3 på 72 minuter.

– Jag var inte här förra året på grund av skador, en arena jag invigde för många år sedan, och det är så skönt att vara tillbaka. För ett år sedan var vi skadade och öppnade Rafaels akademi på Mallorca och bägge var osäkra på om det skulle kunna bli spel på så här hög nivå, sade Federer som hoppades vara tillbaka igen nästa år.

Världstvåan Federer avslutade med klass och gick fram till 40-0 i Nadals serve. Spanjoren räddade den första matchbollen men slog den andra i nät. Federer var nära på felfri och förlorade bara åtta poäng i egen serve. 

Noterbart är att Nadal aldrig vunnit turneringen i Shanghai.

– I dag spelade du fantastiskt. Det är bara att gratulera dig, Roger, sade Nadal i tacktalet efter matchen med silverplattan i handen. Han fick en segersvit på 16 matcher bruten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.