Snart kan Roger Federer vara världsetta igen. Nick Kyrgios står i vägen. Foto: Bildbyrån.

Federer till semifinal – en vinst från världsetta

Uppdaterad
Publicerad

Efter sin 14:e raka grässeger, denna gång över Guido Pella, är nu bara Nick Kyrgios i vägen för att Roger Federer återigen ska bli världsetta.

Snart kan Roger Federer vara världsetta igen. I sin gräsdebuts-turnering i Stuttgart har han tagit sig till semifinal efter en planenlig 6-4 6-4-vinst mot argentinaren Guido Pella.

Federer tappade bara en poäng i sin serve det första setet. I det andra utmanades han hårt när han skulle serva för matchen och var i underläge 40-15. Men Federer lyckades vända.

– Jag tycker jag hade bra kontroll i dag. Jag servade bra och gav inte Guido många chanser att komma in i mina servegames. Förutom kanske i de sista två, säger Roger Federer till ATP:s hemsida.

I semifinalen får Schweizaren möta australiensaren Nick Kyrgios, som besegrade Feliciano Lopez i en tresetare.

Skulle Federer vinna blir han återigen världsetta. Detta för tredje gången den här säsongen. Han tar i så fall över den efter Franska öppna-vinnaren Rafael Nadal. ett faktum Federer inte var medveten om.

– Roligt nog tänkte jag inte på det i dag. Jag fokuserade verkligen på uppgiften. Men jag är säker på att jag kommer att tänka på det nästa match. I en match du spelar för att bli nummer ett kommer det helt klart finnas i bakhuvudet, säger Federer.

Triumfen gör att Federer nu har 14 raka segrar på gräs. Federer som skippade grussäsongen.

”Fantastiskt att vara tillbaka ute på banora”, skrev Federer på Instagram för tre dagar sedan på Instagram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.