Roger Federer tog sin hundrade ATP-titel. Foto: Bildbyrån

Federer tog hundrade titeln

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer tog i dag sin 100:e titel på ATP-touren. Schweizaren besegrade greken Stefanos Tsisipas med 2-0 i set, 6-4, 6-4.

Därmed tog 37-årige Federer revansch för förlusten i den fjärde rundan av årets Australian Open när Tsitsipas skrällvann.

Federer kom ut het på banan och bröt Tsitsipas serve direkt. När sedan schweizaren inte släppte sin egen kunde han ta hem första set med 6-4.

Det andra setet blev även det jämnt, men när Federer bröt fram till 5-4 var saken klar. Federer servade därefter hem matchen blankt.

– Det har varit lång och fantastisk resa och jag har älskat varje minut av den, sade Federer i segerintervjun efter matchen.

Federer blev därmed den andra spelaren genom tiderna att komma upp i hundra titlar eller fler. Den andre är Jimmy Connors som har 109.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.