Roger Federer vann första matchen i ATP-turneringen i Stuttgart. Foto: TT Nyhetsbyrån

Federer vann i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer är tillbaka, med siktet inställt på titeln som världsetta. Precis som förra året gjorde schweizaren sin första grästävling för året i tyska Stuttgart. Och det blev vinst direkt mot Mischa Zverev med 3–6, 6–4, 6–2.

– Det är skönt att vara tillbaka och träffa alla spelare igen, jag träffade nästan ingen på tre månader och jag tittade inte på någon tennis alls, sa 36-åringen inför premiärmatchen mot tysken Mischa Zverev.

Förra året chockades Federer av Tommy Haas och åkte ut redan efter den första matchen i turneringen, ett misstag han inte tänkte göra om.

– Mitt första mål är att vinna den första matchen, det lyckades jag inte med förra året. Sen är målet att ta mig till final och ta tillbaka platsen som världsetta i någon vecka i alla fall, det vore kul.

Och det blev vinst för Federer. Zverev vann det första setet men sedan hade han inte mycket att sätta emot när Federer växlade upp tempot. Slutsiffrorna skrevs till 3–6, 6–4, 6–2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.