Federer tackar publiken efter en ny tuff femsetare i New York. Foto: TT.

Federer vann ny femsetare

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer vann Wimbledon utan att tappa ett set. I US Open går det betydligt tyngre även om han är vidare till tredje omgången.

– Alla femsetare är jobbiga men i dag var det verkligen som en bergochdalbana. Nu känns ryggen bra och jag hoppas kunna koncentrera mig på tennisen framöver. Jag är besviken över mitt spel men kämpade på bra, säger publikfavoriten Federer till Eurosport.

Efter midnatt svensk tid smashade han in den andra matchbollen mot Michail Youzhny, som misslyckats med en retur, och vann med 6-1,6-7(3-7),4-6,6-4,6-2. Det står nu 17-0 i inbördes möten.

Det var den andra raka femsetsmatchen som Federer vann i New York.          

Det är första gången någonsin som schweizaren inleder en Grand Slam med två femsetare.

Youzhny fick skadebehandling och krampsympton i fjärde set men kom igen och visade aldrig tecken på att ge upp.        

Nadal besegrade japan

Världsettan Rafael Nadal förlorade också set i andra omgången, men vann till slut med 4–6, 6–3, 6–2, 6–2 över den 121-rankade japanen Taro Daniel.

– Det var en viktig seger. Det är sant att jag inte spelade så bra i kväll, men det är sant att jag är vidare till tredje omgången, säger spanjoren.

– Alla matcher är svåra men särskilt här eftersom alla vill spela som bäst när de kommer hit.

I tredje omgången i årets sista grand slam-turnering ställs Nadal mot argentinaren Leonardo Mayer                      

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.