Roger Federer och Rafael Nadal. Foto: BILDBYRÅN

Federer vidare till semi efter hundrade vinsten

Uppdaterad
Publicerad

Den åttafaldige Wimbledonvinnaren Roger Federer är genom sin hundrade vinst i turneringen klar för semifinal. Japanen Kei Nishikori vann första set men sen vaknade schweizaren och kunde genom tre raka setvinster säkra semifinalplatsen.

Japanen Kei Nishikori breakade i Federers första servegem och kunde också vinna förstasetet. Det var schweizarens första tappade set sen första omgången i turneringen. Sen trampade 37-åringen igång, och det ordentligt. Andrasetet vann Federer med 6-1 och resten av matchen blev en bekväm resa för schweizaren som vann i fyra set med 4-6, 6-1, 6-4, 6-4.

Hundrade

Vinsten var den hundrade i ordningen på gräset på All England Lawn Tennis Club och semifinalen som väntar blir hans trettonde i karriären i Wimbledon. Men milstolparna var inget som Federer hade i huvudet under kvartfinalen.

– Du glömmer bort det i ögonblicket, men ett fan sade grattis till mig. Det var ett fint sätt att göra det på. Så härligt, sa Federer till BBC efter matchen.

Nadal kan vänta i semifinalen

Topprankande Novak Djokovic blev tidigare i dag klar för semifinal mot turneringens överraskning spanjoren Roberto Bautista Agut.

I den sista kvartfinalen för dagen möter Rafael Nadal den hårtservande amerikanen Sam Querrey, vinnaren där ställs mot Federer i semifinal. Skulle Nadal vinna så är det första gången rivalerna, Nadal och Federer, möts i Wimbledon sedan den klassiska finalen 2008.

En som däremot får spela vidare i mixeddubbeln är Robert Lindstedt. Tillsammans med Jelena Ostapenko är svensken klar för kvartsfinal efter att ha slagit John Peers och Zhang Shuai. Lindstedt och Ostapenko förlorade första set stort med 2–6, men vann sedan med 7–5 och 6–4.

I kvartsfinalen ställs duon mot kroaten Franco Skugor och rumänskan Ioana Raluca Olaru.

Svenske Robert Lindstedt blev en snackis i årets Wimbledon när han träffades av en serve rätt i nacken. Se träffen här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.