Emma Raducanu. Foto: TT

Fem års besöksförbud för Raducanus stalker

Uppdaterad
Publicerad

35-årige Amrit Magar döms för att ha förföljt och trakasserat tennisstjärnan Emma Raducanu förra året.

Magar dömdes som skyldig förra månaden och nu är det klart att påföljden blir fem års besöksförbud och 200 timmars samhällstjänst.

35-årige mannen Amrit Magar blev i slutet av förra året besatt av Emma Raducanu, 19, som vann US Open i fjol. Magar dök upp vid Raducanus hem, där hon bor med sina föräldrar, vid tre olika tillfällen mellan 1 november och 4 december.

Magar lämnade bland annat en blombukett utanför utanför stjärnans hem och en lapp där det stod att hon förtjänade kärlek. En annan gång lämnade han en karta för att visa avståndet han promenerat mellan Raducanus hem och hans eget. Han har även stulit en av Raducanus pappas skor, i tron att det var dotterns.

Det sista besöket kom i början av december då Magar dekorerade familjens hem med julbelysning. Raducanus pappa kände då igen honom, följde efter honom innan han ringde polisen.

– Allt det här har gjort mig rädd, jag känner mig väldigt orolig för att gå ut, speciellt om jag är ensam. Det känns som min att frihet har tagits ifrån mig och jag tittar hela tiden över axeln. Jag känner mig inte trygg i mitt eget hem, där jag ska känna mig som tryggast, sade Raducanu i domstolen enligt The Guardian.

Utöver fem års besöksförbud och 200 timmars samhällstjänst döms Magar även till ett åtta veckors utegångsförbud mellan 21.00 och 06.00, ett straff som övervakas med hjälp av ett elektroniskt chip.

KLIPP: Vinner bollen – sedan faller han till marken (22 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.