• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Läs mer

Talangen erbjöds pengar för att förlora: ”Fick ett sms om att jag skulle dö”

Publicerad

Daniel Windahl är tennistalangen som slutade – och blev bäst i padel. Bettingen inom tennisen fick honom att ge upp.
– En gång fick jag ett sms om att jag skulle dö, säger han till SVT Sport.

Han har bytt en stor racket mot en mindre. Vi möter 22-årige Daniel Windahl under träning i Uppsala och han siktar mot världstoppen.

– Mitt mål är topp-50 på World Padel Tour:s rankning men det är jättesvårt, säger Windahl.

Han hade sin framtid inom tennisen, spelade och reste mycket med Elias Ymer och så sent som 2016 spelade han Davis Cup för Sverige, borta mot Ryssland. Men pressen var hård och inte blev det bättre när han erbjöds pengar för att förlora.

– Högsta beloppet var 70 000 kr. Men jag vann den matchen och efteråt fick jag ett sms om att jag skulle dö.

Går inte satsa allt

Istället blev det mer och mer padel och idag är han rankad etta i Sverige i den relativt nya sporten. I padel spelar man dubbel, Simon Vazquez är Daniels partner, och räkningen är densamma som i tennis.

– Jag satsar 100% men dessvärre går det inte att satsa helhjärtat på träning, gym och så vidare för prispengarna finns inte, säger Daniel Windahl.

Se reportaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer