Foto: Bildbyrån

Förra tennisstjärnan erbjöds miljoner för att lägga sig

Publicerad

Tennisens utredning om matchfixning visar att det finns ett stort problem på lägre nivå. En som blivit erbjuden pengar för att förlora en match är den före detta WTA-spelaren Sofia Arvidsson. – Jag fick ett meddelande på Facebook att jag skulle få flera miljoner om jag förlorade med vilje. Jag blev misstänksam och tänkte att det var något skumt, säger hon till P4 Halland.

– Jag hade precis hört om en rysk spelare som blivit avstängd för att inte ha sagt till om att hon erbjudits pengar, så jag visste att jag var tvungen att säga till. Det gjorde jag och så gjorde Tennis Integrity en utredning.

Hon säger att hon också hört att andra tennisspelare fått erbjudanden om läggmatcher och hon tror att det är vanligare på lägre nivå där det dels är lättare att kontakta spelare, dels för att det är mindre prispengar där.

– Jag kan tänka mig att folk på lägre nivå nappar lättare, säger hon.

Arvidsson lade av för två år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer