Kristina Mladenovic and Caroline Garcia fixade Frankrikes finalplats i Fed Cup. Foto: Bildbyrån.

Frankrike till Fed Cup-final efter dubbeldrama

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike gick till final i Fed Cup efter att ha besegrat Rumänien inne på gruset i Rouen efter ett drama. Först när klockan passerat 22-tiden på söndagskvällen avgjordes mötet. Då fixade Caroline Garcia ett serveess och kunde jubla tillsammans med Kristina Mladenovic.

Frankrike vann matchen med 3-2 och dubbelmatchen med 5-7,6-3,6-4. Simona Halep, världstvåa i singel, i par med Monica Niculescu bröts vid 4-4 i det tredje setet och matchen tog slut efter 2.37. Halep och Garcia tillbringade 5,5 timmar på banan under dagen, efter att Halep vunnit singelmatchen.

De franska spelarna gick runt med en stor fransk flagga samtidigt som marseljäsen spelade från läktaren och publilken sjöng med. Det var en otrolig stämning i hallen.

Nu väntar final i Australien, där mötet med Vitryssland också avgjordes i den avslutande dubbeln, 9-10 november.

”Jag gratulerar Australien och Frankrike till att ha gått till final i Fed Cup. Vilken fantastisk helg det varit för damtennis som lagtävling”, skriver legendaren Billie Jean King på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.