Simona Halep missade chansen att bli världsetta. Foto: TT Nyhetsbyrån

Halep missade chansen att bli världsetta – igen

Uppdaterad
Publicerad

Simona Halep, 25, har haft två chanser tidigare i år att bli världsetta i tennis, men misslyckats.

I WTA-turneringen i Cincinnati fick hon chansen för tredje gången mot Garbiñe Muguruza – men föll även där i finalen efter 1-6, 0-6.

Därmed missar Halep återigen chansen att få överta platsen som världsetta, som fortfarande ockuperas av tjeckiskan Karolina Pliskova, som blev utslagen i turneringens semifinal mot just Muguruza.

Garbiñe Muguruza klättrar till en tredjeplats.

– Jag tänkte på hennes strävan att bli nummer ett. Det måste vara tufft, men jag ville också ha titeln, säger Muguruza.

Fram till finalen hade Halep bjudit på lysande tennis och inte tappat ett enda set.

”Min bästa insats”

Den Venezuela-födda spanjorskan Muguruza som vann Wimbledon tidigare i somras spelar på toppen av sin förmåga. Det är första gången i hennes karriär som hon vinner fler än en WTA-turnering under en säsong.

– Det var min bästa insats i turneringen. Det känns som att jag spelat 20 timmar på den här banan, säger Muguruza som i tredje rundan räddat tre matchbollar mot Madison Keys och i kvartsfinalen spelade i nästan tre timmar mot Svetlana Kuznetsova.

På herrsidan slog Gregor Dimitrov Nick Kyrgios i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.