Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simona Halep hade det tufft i andra omgången i Franska öppna i Paris och blev utslagen. Foto: Bildbyrån

Halep utslagen efter panikattack

Uppdaterad
Publicerad

Tvåfaldiga Grand Slam-mästaren Simona Halep drabbades av en panikattack och förlorade i andra omgången av Franska öppna mot 19-åringen Qinwen Zheng på torsdagen.

Kinesiskan vann med 2-6,6-2,6-1 och rumänskan verkade ha problem med andningen vid incidenten som kom i andra set. Simona Halep fick hjälp av läkare och fortsatte sedan matchen.

– Det var bara en panikattack, det hände. Jag visste inte hur jag skulle hantera det, för jag har det inte så ofta. Jag vet verkligen inte varför det inträffade eftersom jag ledde och spelade bra, säger 30-åringen som nu är rankad 19:e i världen.

Hon tror att det beror på att hon sätter för mycket press på sig själv.

– Jag tappade det och kunde inte fokusera. Efter matchen var det rätt tufft. Men nu mår jag bra. Jag har återhämtat mig, och jag kommer att lära mig av den här episoden. Enligt mig är det inget farligt som hänt, säger Halep.

Stora skrällar tidigt i turneringen

Trots att man bara kommit till andra omgången är redan sju av de tio toppseedade damspelarna utslagna ur turneringen.

En som dock övertygar är den överlägsna världsettan Iga Swiatek som vann med 6-0,6-2 mot Alison Riske.

– Jag känner att jag utnyttjat min nya position till att sätta mer press på mina motståndare, säger polskan som slog igenom med att vinna i just Paris för två år sedan. Hon har nu en vinstsvit på 30 matcher.

Förutom Swiatek är bara Paula Badosa (3) och Aryna Sabalenka (7) kvar bland topp tio-spelerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.