Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Holger Rune skällde ut den svenske domaren Mohamed Lahyani. Foto: Eurosport

Rune och Djokovic rasade mot svenske domaren: ”Du är ett stort skämt”

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan mot världssjuan på planen.

Där båda skällde ut matchens svenske domare.

– Säg bara ställningen, för helvete, säger Novak Djokovic.

– Du är ett stort skämt, skriker Holger Rune.

Kvartsfinalen i ATP-turneringen Rome Masters blev en rysare – med två irriterade stjärnor. Dansken Holger Rune, som klättrat ordentligt på världsrankningen det senaste året och som numera är sjua i världen, vann första set och ilsknade sedan till efter ett tveksamt domslut i andra set.

Svenske domaren Mohamed Lahyani sa att världsettan Novak Djokovics slag var inne – men det höll inte Rune med om.

– Lyssna på mig, skriker dansken mot domaren innan han radade upp exempel på tidigare fall då han känt sig bortdömd av Lahyani.

– Du är ett stort skämt. Blir du straffad för dina misstag? Snälla, respektera spelarna. Det är alltid domaren som får mig att se dålig ut.

”Skådespelar du, eller?”

Klagande Rune förlorade sedan andra set på centercourt i Rom, ett set som bröts i en timme och åtta minuter på grund av regn. 1–1 i set – och i det tredje och avgörande var det Djokovic som riktade energi mot domaren Lahyani.

När Rune ledde med 2–0 gav svensken en varning till Djokovic för att han tog för lång tid på sig att serva. Då stegade världsettan fram till Lahyani.

– Tiden börjar räkna ner när jag säger ställningen på italienska, förklarar Layhani.

– Vad är grejen med att vänta mellan att säga det på italienska och engelska? Skådespelar du, eller? Säg bara ställningen, för helvete, säger Novak Djokovic.

Utbrottet gav ingen effekt för Djokovic som hade hela 35 egna misstag i matchen. Och Rune avgjorde på första matchbollen och gick vidare till semifinal efter 6–2, 4–6, 6–2.

Djokovic, som hade gått till fyra raka finaler i Rome Masters, utslagen och för Rune väntar antingen norrmannen Casper Ruud eller argentinaren Francisco Cerundolo i semifinal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.