• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Johanna Larsson, till vänster, och Åsa Hedin. Foto: Bildbyrån

Hon blir första kvinnliga ordföranden i Svenska tennisförbundet

Publicerad

För första gången i det Svenska tennisförbundets 114-åriga historia har förbundet nu en kvinnlig ordförande. Åsa Hedin tar över efter Thomas Wallén som lämnar efter fem år på posten, och in i styrelsen kommer ett välbekant tennisnamn – Johanna Larsson.
– Det här ska bli väldigt skoj. Jag hoppas det kan inspirera andra tjejer att ta ledande positioner, säger Hedin till SVT Sport.

Åsa Hedin blir den första kvinnliga ordföranden i Svenska tennisförbundet. Men just den detaljen är inget som hon tänker på själv, utan fokuserar mer på uppgiften.

– Det vet jag inte om jag tänkt så mycket på. Jag tycker bara det är roligt att få vara med och bidra till tennisen. Det är fantastiskt kul när man hållit på med tennis i olika former hela sitt liv att få vara med och ge tillbaka, säger hon till SVT Sport.

Nu ser hon fram emot att få jobba med allt från ungdomar till seniorer. Men den viktigaste utmaningen är ändå att få in nya tennisspelare.

– Det som är utmanande är driva klubbutveckling, att öka medlemmar. Vi ser generellt att idrottssverige tappar ungdomar. Nu har tennisförbundet varit förskonade, men det är svårare att få in ungdomar i idrott. Så att utmaningen är att fortsätta göra tennisen attraktiv.

Före detta tennisproffset ny i styrelsen

I styrelsen kommer Hedin att få hjälp av Johanna Larsson, som så sent som i februari avslutade karriären. Och hennes erfarenheter från tio år på WTA-touren är något som kommer ge mycket tror Hedin.

– Vi är väldigt tacksamma att Johanna valde att arbeta med just oss i styrelsen. Hon är ju den som har mest aktuell erfarenhet av att vara på touren, elitspela och så vidare. En väldigt driftig och klok person.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer