Johanna Larsson tog sig inte vidare till singelturneringen i Wimbledon. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Ingen singelturnering för Larsson i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen singelturnering för Johanna Larsson i Wimbledon. Under tisdagen åkte hon ut i två raka set i den första kvalomgången.

Johanna Larsson hoppades ta med sig sin fina form – så sent som i helgen vann hon en dubbeltitel på Mallorca tillsammans med belgiskan Kirsten Flipkens – till grand slam-turneringen Wimbledon.

Men i singelturneringen tog det stopp redan i den första kvalmatchen. Den 165-rankade svenskan förlorade mot bulgariskan Isabella Sjinikova, 204 på världsrankningen, i två raka set (3–6, 4–6).

Därmed är Rebecca Peterson Sveriges enda hopp i damsingeln. Peterson går, tack vare sin rankning, in direkt i turneringen utan kval. På herrsidan är även Elias Ymer utslagen efter måndagens kvalmatch mot belgaren Ruben Bemelmans. Ymer förlorade med 1–2.

Däremot är Mikael Ymer, Elias lillebror, klar för den andra kvalrundan efter seger mot Aidan McHugh, Storbritannien.

Wimbledon inleds måndagen den 1 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.