Ons Jabeur. Foto: Bildbyrån

Jabeur första arabiska kvinna att nå kvartsfinal i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Tunisiskan Ons Jabeur är framme i kvartsfinal i Wimbledon.

Därmed är hon första arabiska kvinna att nå så långt i turneringen.

– Publiken hjälper mig och stöttar mig, säger Jabeur.

Efter gårdagens seger mot Iga Swiatek, som vann Franska öppna i fjol, är Ons Jabeur väntar kvartsfinal i Wimbledon senare i dag. Jabeur som kommer från Tunisen är den första arabiska kvinnan att nå så långt i turneringen.

På vägen har hon slagit tre grand slam-vinnare.

I samband med matchen i går tackade hon publiken för allt stöd.

– Det är tunisier över allt. Publiken hjälper mig och stöttar mig. Det ger mig självförtroende. Jag värderar det högt och jag hoppas att de kommer tillbaka till nästa match, sa hon.

Enligt ESPN säger hon att övergången från junior- till seniorspel 2018 var tuff. Hon förlorade mycket och tvivlade på om hon skulle klara av det.

– Det började riktigt dåligt 2018 och jag vann inga matcher. Jag tvivlade mycket på mig själv, säger hon och fortsätter:

– Ärligt talat så behöll jag tålamodet. Med mitt typ av spel är det svårt att hitta rätt slag och att göra rätt val på banan.

I kvartsfinalen ställs hon mot Aryna Sabalenka från Belarus.

I mötet med stjärnan Garbine Muguruza i Wimbledons tredje runda, som Jabeur vann med 2-1 i set, gick hon helt plötsligt åt sidan och spydde.

Se situationen i klippet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.