• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Jannik Sinner fick dubbel revansch på Novak Djokovic i Davis Cup

Uppdaterad
Publicerad

För en knapp vecka sedan fick Jannik Sinner stryk av Novak Djokovic i ATP-slutspelets final hemma i Turin. I dag tog Sinner dubbel revansch när Italien vann semifinalen mot Serbien i Davis Cup med 2-1 i Malaga.

Det var ett sanslöst drama i inomhushallen i Malaga som släppte lös våldsam italiensk glädje. Miomir Kecmanovic hade inlett med att besegra Lorenzo Musetti med 6-7(9-7),6-2,6-1 och gett Serbien 1-0 i semifinalen.

Sedan hade Djokovic tre matchbollar vid 5-4 och 40-0 i det tredje setet i Sinners serve. Denne klarade sig ur greppet, bröt direkt och servade själv hem matchen: 6-2,2-6,7-5.

– Det var helt klart nyckelögonblicket idag. Jag försökte bara trycka in varenda poäng och 0-40-spelet hjälpte självförtroendet även i dubbeln. Det är så tennis kan vara, säger Sinner enligt Reuters.

Första DC-förlusten på tolv år för Djokovic

Det var inte bara matchbollar i matchen utan för hela lagtävlingen. Nu gick det till en avgörande dubbel där Sinner i par med Lorenzo Sonego vann mot Djokovic/Kecmanovic med 6-3,6-4 och gick till final, den första på 25 år för Italien, mot Australien som spelas under söndagen.

För världsettan Djokovic, som laddat stenhårt för att ta Serbien till titeln, var det ett hårt slag och den första singelförlusten i Davis Cup på tolv år. Djokovic häcklades av delar av de italienska fansen och hade inga problem att hetsa tillbaka i denna heta match. Under gårdagens match mot Storbritannien bad han fansen att ”hålla käften”.

De senaste tolv dagarna har Sinner och Djokovic mött varandra i tre singlar och en dubbel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.