”En av de tuffaste lottningarna man kan få”, säger Johanna Larsson.

Johanna Larsson efter mardrömslotten: ”Allt är möjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Larsson har aldrig vunnit en singelmatch i Wimbledon. På fredagen lottades hon mot femfaldiga Wimbledon-segraren Venus Williams.

– Klart att det är en av de tuffaste lottningarna man kan få, men samtidigt så är allt möjligt på gräs, säger Larsson till SVT Sport.

När Johanna Larssons motståndare lottades i Wimbledon uppstod en del bistra miner i svensklägret.

På lotten stod Venus Williams, amerikanska världsnian som vunnit singelturneringen fem gånger och var i final så sent som i fjol. Men ännu har svenskan inte gett upp.

– Det är klart att det är en av de tuffaste lottningarna man kan få, inget snack om den saken. Hon har både vunnit turneringen och var även i final nu senast, men samtidigt så är det gräs vi spelar på och där är allt möjligt, säger Larsson till SVT Sport.

”Ingen hokus pokus”

De båda är inte helt obekanta med varandra. År 2013 möttes Larsson och Williams på hardcourt. Då vann amerikanskan i två raka set.

– Det var ganska länge sedan jag mötte henne men jag vet så klart vem hon är eftersom hon är så pass bra. Jag vet nog mer om henne än vad hon vet om mig kan man säga, säger Larsson.

– Det gäller bara att träna på som vanligt innan Wimbledon och försöka komma in i en bra känsla, det finns inte så mycket hokus pokus. Den som är mest aggressiv brukar få in mycket returer på gräs så aggressiviteten blir naturligtvis en nyckel.

Rebecca Peterson möter Viktoria Kuzmova, hur ser du på hennes chanser?

– En bra lottning för Rebecca, hon har spelat bra den senaste tiden, jag tror att hon blir riktigt farlig i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.