Johanna Larsson Foto: Bildbyrån

Johanna Larsson klar för Swedish Open

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Larsson kom till Wimbledon för att delta i dubbelturneringen tillsammans med belgiskan Kirsten Flipkens. Tyvärr slutade resan med att de åkte ut redan i andra omgången, något som gynnar den svenska tennispubliken.

Redan innan Wimbledon inleddes meddelade Johanna Larsson, som spelar för Helsingborgs TK, att hon ska delta i Swedish Open ifall hon åkt ur Wimbledon innan dess.

Så blev i dag fallet då hon i par med Kirsten Flipens förlorade i två raka set med 6-3, 6-3 mot Nadija Kitjenok och Abigail Spears.

Förlusten redan i andra omgången innebär alltså därför något positivt för den svenska tennispubliken, det menar Swedish Opens turneringschef Sofia Arvidsson.

– Klart att det betyder jättemycket. Johanna älskar att spela i Båstad och publiken älskar att se henne spela. Det är win-win. Det var synd för henne att hon åkte ut i dubbeln, men bra att hon får en ny chans i Båstad, säger Sofia Arvidsson till Helsingborgs Dagblad.

På grund av en ranking som 166:a i världen behöver Johanna Larsson inget wildcard till tävlingen utan får en automatisk plats. Istället delas ett wildcard ut till svenskan Cornelia Lister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.