Foto: TT

Johanna Larsson till semifinal i Nürnberg

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Larsson är framme i semifinal i Nürnbergs WTA-turnering efter seger mot Kristyna Pliskova i tre set, 5-7, 7-5, 6-4.

Johanna Larsson är vidare till semifinal i WTA-turneringen i Nürnberg. Hon är det efter att ha besegrat tjeckiskan Kristyna Pliskova i tre set. Larsson förlorade första set med 5-7, men vann med samma siffror i andra set.

I det tredje och avgörande setet lyckades Larsson storma fram till en 3-0-ledning, men Pliskova kom tillbaka och kvitterade till 3-3. Därefter höll spelarna sin serve tills ställningen 5-4 när Larsson lyckades bryta Pliskovas serve fram till 6-4. I semifinal möter Johanna Larsson tjeckiskan Katerina Siniakova som vann sin kvartsfinal i två raka set.

Lottning till Franska Öppna

Samtidigt som Larsson spelade i Nürnberg skedde lottningen till Franska Öppna. För Johanna Larsson, blir det amerikanskt motstånd i den första omgången då hon ställs mot dubbelspecialisten Bethanie Mattek Sands. Mattek Sands har vunnit Franska Öppna i dubbel två gånger, men har bara nått fjärde rundan som längst i singel.

För den den förra världsettan Serena Williams väntar just Kristyna Pliskova i den första omgången

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.