Serena Williams comeback till WTA-touren kommer att bli en stor utmaning. Foto: Bildbyrån

Karriärens största utmaning väntar Serena Williams

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams comeback till WTA-touren kommer att bli hennes tuffaste utmaning i karriären. I alla fall enligt hennes tränare Patrick Mouratoglou.

– Serena är 36 år nu, har precis fått ett barn, sin andra blodpropp och det har gått mer än ett år sedan hon tävlade sist. Jag tror vi utan tvekan kan säga att detta är hennes största utmaning någonsin, säger Mouratoglou.

Serena Williams har inte tävlat sedan hon vann Australian Open i januari i fjol. Hon hann ta sin 23:e Grand Slam-titel innan hon gick på mammaledighet och i september födde sin dotter Alexis Olympia. Till veckan planerar hon nu att tävla sin första singelmatch i BNP Paribas Open på Indian Wells.

Efter det långa uppehållet var Williams förra månaden tillbaka på tennisplanen igen när hon, tillsammans med sin syster Venus Williams, representerade USA i en dubbelmatch i Fed Cup. Trots att Williams inte tävlat sedan januari 2017 tror hennes tränare Mouratoglou att hon kommer att hinna komma tillbaka till sin bästa form lagom till French Open i maj – men att vägen dit kommer att bli en stor utmaning.

– Serena är 36 år nu, precis fått ett barn, sin andra blodpropp och det har gått mer än ett år sedan hon tävlade sist. Jag tror vi utan tvekan kan säga att detta är hennes största utmaning någonsin, säger Mouratoglou till Reuters.

Den förra världsettan Williams återvände 2012 efter att ha opererats för en livshotande blodpropp på ena lungan men lyckades klättra upp till toppen av rankingen igen.

– Jag tror att hon kommer att vara redo för French Open. De tävlingar hon kommer att spela fram tills dess kommer att hjälpa henne varje dag att hitta formen, säger Mouratoglou WTA.

– Serenas mål är att vinna Grand Slams. Hon vet att det kan ta lite tid att komma tillbaka, men hennes förväntan är hög som alltid. Det finns tre stora Slam kvar i årets säsong. De kommer att bli hennes tre huvudmål för 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.