Carla Suarez Navarro vid Franska öppna för två år sedan. Foto: Bildbyrån

Klar för Franska öppna en månad efter cancern

Uppdaterad
Publicerad

Den förra världssexan Carla Suarez Navarro lämnade i dag klartecken till deltagande i Franska öppna som inleds på söndag.

Detta en månad efter genomgången cancerbehandling.

– Jag vill ta adjö på banan, säger spanjorskan som blivit frisk för att kunna spela ett sista år.

Den 32-åriga spanjorskan berättade i september, strax före förra årets turnering, att hon drabbats av de första stadierna av cancersjukdomen Hodgkins lymfom, som krävde sex månaders behandling med cellgifter.

– Det är oerhört spännande att kunna delta på Roland Garros. Jag har tränat på de senaste månaderna för att ge mig själv möjlighet att tävla en sista gång i Paris, säger hon till det spanska tennisförbundet.

Tänkte sluta förra året

Navarro är rankad 118:e i världen började träna i december och förklarade i april att hon var färdigbehandlad och frisk.

Hon tänkte avsluta karriären förra året men fortsätter ett år till efter att pandemin förstörde stora delar av 2020.

– Tennisen har gett mig så mycket och jag vill ta adjö på banan. Roland Garros har gett mig några av min karriärs bästa ögonblick. Nu ska jag försöka njuta maximalt, säger Navarro som två gånger gått till kvartsfinal i Grand Slam-turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.