Simone Halep och Roger Federer. Foto: Bildbyrån

Klassikern Wimbledon ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen Wimbledonturnering i år. Coronautbrottet stoppar även gräsklassikern i London, skriver arrangören på sin hemsida.

– Det är väldigt trist eftersom en större del av säsongen redan blivit inställd och nu gäller det även en Grand Slam. Men det finns viktigare problem att ta hand om. Jag hoppas att vi snart kan komma ut igen och tävla, säger Sverigeettan på damsidan, Rebecca Peterson till SVT Sport. 

Beskedet var oundvikligt.

Det var aldrig aktuellt att flytta turneringen till senare under året. Grästennis måste spelas under sommaren.

Wimbledon har spelats varje år sedan starten 1877, förutom under första och andra världskriget.

Oklart vad som händer med grässäsongen

Wimbledon är den andra av årets fyra Grand Slam-turneringar som påverkas av coronapandemin efter Franska mästerskapen. Men Paris-arrangörerna valde en annan väg och har flyttat evenemanget till slutet av september och början av oktober, bara två veckor efter US Open i New York spelats färdigt.

All tennis på herrarnas ATP- och WTA-tourer är stoppad fram till och med den 7 juni.

Wimbledon skulle ha spelats mellan den 29 juni och 12 juli. Det är ännu oklart vad som händer med övriga grästurneringar, som traditionsenligt spelas som en uppladdning inför årets mest prestigefylla evenemang.

KLIPP: Rebecca Peterson om inställt Wimbledon: ”Väldigt trist”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.