Klassiska äggbilderna – nu hotar värmen Australian Open igen

Uppdaterad
Publicerad

Den extrema hettan i Australien har skapat rubriker förr. Med två veckor kvar tills Australian Open och två dagar till Hopman Cup får landet åter igen kämpa med värmen.

– Australien upplever extrem värmebölja just nu, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

2014 kunde man se den klassiska bilden på ett ägg som stekts på planen utanför arenan Melbourne Park i Australian Open. Temperaturer uppmättes till 42 grader och spelare som Federer, Nadal, Murray och Djokovic kämpade sig igenom turneringen – och kanadensaren Frank Dancevic svimmade till och med under en match.

Nu hotas turneringen av ännu en värmebölja.

Australian Open

– Australien upplever extrem värmebölja just nu som säkert kommer att slå många rekord, säger ”Väder-Nils”.

I den lilla staden Marble Bar i västra Australien uppmättes temperaturen till hela 48 grader under onsdagen.

Federer laddar med hummer-selfie

På lördag drar landslagsturneringen Hopman Cup igång och Roger Federer är på plats i Perth där vädret förhoppningsvis är lite mildare.

– Just där är det bättre. Stora delar av landet är drabbat av den här värmeböljan men Perth ligger ju vid vattnet så man kan räkna med temperaturer upp emot 30 grader ungefär.

Schweizaren Federer anlände till Perth i veckan för att försvara titeln i turneringen.

– Jag kan inte vänta på att det drar igång och jag ska göra mitt bästa för att försvara titeln, säger Federer som passade på att avslöja vad han ska göra efter karriären:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet