Roger Federer kommer inte att spela förrän 2021. Foto: TT

Knäopererad Roger Federer kan missa Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Återhämntningen efter knäoperationerna tar längre tid än förväntat för Roger Federer.

Nu fruktar tennisgiganten att han kan missa Australian Open.

– Det kommer att bli tajt, säger han.

39-årige Roger Federer har inte spelat någon tävlingsmatch sedan han i januari förlorade semifinalen i Australian Open mot Novak Djokovic.

Nu ser schweizaren, som har 20 Grand Slam-titlar på sin meritlista, ut att kunna missa även 2021 års första Grand Slam. Detta eftersom återhämtningen av hans två knäoperationer tidigare i år tar längre tid än han räknat med.

Australian Open

– Jag hade hoppats att jag skulle bli 100-procentig i oktober. Men det är jag fortfarande inte. Det kommer att bli tajt med Australian Open, sade han i samband med en ceremoni i Schweiz, där han valts till landets bästa idrottare efter 1950.

– Vi får se hur det går de kommande två månaderna. Jag har fystränat en hel del de senaste månaderna, så nu får jag se hur det går med tennisen.

”En kamp mot klockan”

Just nu är Australian Open schemalagt mellan den 18 och 31 januari, men det finns uppgifter om att turneringen ska senareläggas tre veckor på grund av coronapandemin. Men även med en senareläggning kan det bli svårt för Federer att bli redo.

– Det är en kamp mot klockan när det gäller Australian Open. Jag vet inte om det kommer att starta den 8 februari eller inte. Det hade så klart hjälpt om jag hade fått mer tid på mig, säger han.

KLIPP: Tre frågor om: Därför vinner så många olika damer i Grand slam (10 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet