Petra Kvitová Foto: Bildbyrån

Stjärnan drar sig ur – skadade sig vid presskonferens

Uppdaterad
Publicerad

Hon gick vidare i Franska öppna.

Men föll på presskonferensen.

Nu tvingas Petra Kvitová dra sig ur grand slam-turneringen.

Tolvan i världen, Petra Kvitová, meddelar att hon måste lämna walk over mot ryskan Jelena Vesnina i den andra omgången av Franska öppna. Vänsterhänta tjeckiskan, tvåfaldig Wimbeldon-vinnare, skadade sig i samband med presskonferensen efter segern mot Greet Minnen i öppningsrundan i Paris.

”Med stor besvikelse jag måste dra mig ur Roland Garros. Under mina presskyldigheter efter söndagens match ramlade jag och skadade min vrist. Efter en magnetkamera-undersökning och långa diskussioner med mitt team, har jag tagit det väldigt tuffa beslutet att det är inte är vettigt för mig att spela vidare. Det är extrem otur”, skriver Petra Kvitová på sociala medier.

Andra avhoppet

Kvitová är tvungen att lämna grand slam-turneringen utan att bli utslagen dagen efter att Naomi Osaka drog sig ur. Japanskan, som böfälldes för mediabojkott, ansåg att det var bäst för hennes välmående.

Svenskan Rebecca Peterson är kvar i Franska öppna. Efter skiljesetsseger mot Shelby Rogers ska hon möta åttondeseedade och regerande mästaren Iga Świątek i andra omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.