Foto: Bildbyrån

Kyrgios utbrott mot domaren: ”Du är en skam”

Uppdaterad
Publicerad

Det var nog ingen som blev förvånad över att det blev mycket känslor då australiensaren Nick Kyrgios och den grekiske stjärnan Stefanos Tsitsipas möttes i Wimbledons tredje runda. En frustrerad Tsitsipas slog en boll ut mot publiken, men diskades inte. Då blev Kyrgios förbannad.

– Du är en skam, skrek han till domaren.

Redan tidigt under matchen var det heta känslor. Nick Kyrgios tyckte att en boll som dömdes ut var inne och då fick domaren höra.

– Varje match är det misstag. Varenda en av dem, och det ska vi acceptera, sade han.

Det var i andra set som Kyrgios istället ville se Tsitsipas diskad för sitt slag ut mot publiken. Man kunde se australiensaren prata med en tävlingsledare en längre tid.

Tsitsipas fick även senare poängavdrag för att ha slagit iväg ännu en boll okontrollerat.

Till slut vann Kyrgios den dramatiska matchen med 3-1 i set (6-7, 6-4, 6-3, 7-6). Därmed är världsfemman Tsitsipas utslagen ur Wimbledon.

– Det var fantastisk stämning här och en otrolig match. Jag är bara jätteglad att jag är vidare, säger Kyrgios efter matchen.

Nu ställs Kyrgios mot amerikanen Brandon Nakashima i den fjärde omgången.

SE OCKSÅ: Kyrgios tappade fattningen i Houston (10 april 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.