Leo Borg får wild card till Stockholm Open Foto: Bildbyrån

Leo Borg in i huvudturneringen – efter världsstjärnornas avhopp

Uppdaterad
Publicerad

Leo Borg får ett wild card till Stockholm Opens huvudturnering.

Stjärnorna Alexander Zverev och Casper Ruud hoppar av.

Den unge svensken Leo Borg hade tidigare fått ett wild card för att kvala sig in till Stockholm Open. Nu står det klart att 18-åringen tilldelas ett nytt wild card – direkt in i huvudturneringen.

Norrmannen Ruud, åtta på världsrankingen, kvalade under fredagen in till ATP-slutspelet – och kommer därför att dra sig ur turneringen i den svenska huvudstaden.

Världsfyran Zverev lämnar också återbud, men tysken är klar för nästa års upplaga av turneringen.

”Det var otroligt tungt att behöva lämna det här beskedet till Thomas Enqvist som jag känner väl. Jag har också sett mycket fram emot att komma till Stockholm. Efter en framgångsrik men krävande säsong, måste jag däremot få tid för återhämtning för att stå redo inför ATP finals i Turin. Men vi ses i Stockholm nästa år, då är jag garanterat där”, säger Alexander Zverev i ett pressmeddelande.

Borg ställs mot amerikan

Sedan tidigare är även Elias Ymer klar för Stockholm Open. Huvudturneringen drar i gång den 7 november och Borg ställs mot amerikanen Tommy Paul i första matchen. Ymer möter Frances Tiafoe, också från USA.

Kvalmatcherna spelas i morgon, lördag.

Klipp: Borg vann premiärmatch i Wimbledon (5 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.