Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magda Linette kunde inte tro sina ögon efter att ha gått fram till semifinal i Australian Open. Foto: TT

Linette skrällde igen – klar för semi i Melbourne

Uppdaterad
Publicerad

Polskan Magda Linette skrällde igen och är semifinalklar i Australian Open. 30-åringen har kommit längre än någonsin tidigare i turneringen och tagit flera fina skalpar på vägen.

När den överlägsna världsettan Iga Swiatek åkte ut tidigt i turneringen var det få som såg några polska framgångar.

Oseedade Linette slog ut den tidigare världsettan Karolina Pliskova, Tjeckien, i raka set 6–3, 7–5, i kvartsfinalen natten mot onsdag svensk tid.

Australian Open

– Det är så känslomässigt att jag inte riktigt kan tro det. Jag försökte hålla mig lugn och ta de chanser jag fick, säger Linette.

30-åringen Linette har aldrig tidigare tagit sig förbi den tredje omgången i Australian Open under sina sex tidigare försök. Hon är rankad 45:a i världen.

Hade förlorat sju av de nio senaste mötena

Inför mötet med Pliskova hade hon förlorat sju av nio inbördes möten med tjeckiskan. I årets Australian Open har hon även bland annat slagit ut franska världsfyran Caroline Garcia.

Inför var det många som tippade att en polska skulle ta hem årets turnering – toppseedade Iga Swiatek. Men nu, med fyra spelare kvar är det bara en annan polska kvar – Magda Linette.

För henne väntar semifial och belarusiskan Aryna Sabalenka som besegrade kroatiskan Donna Vekic i raka set, 6–3, 6–2.

Den andra semifinalen spelas mellan kazakiskan Jelena Rybakina och belarusiskan Victoria Azarenka natten mot torsdag svensk tid.

MER TENNIS: Wimbledonmästaren vann efter regnpaus (24 januari 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Banan behövde torkas upp efter regnet. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet