Mikael Ymer inleder mot Marcelo T Barrios Vera, rankad 282. Foto: Bildbyrån

Lottningen till helgens Davis Cup-match klar

Uppdaterad
Publicerad

Lottningen till Davis Cup-matchen mellan Sverige och Chile är klar.

Bröderna Mikael och Elias Ymer har en jättechans att ta Sverige till Davis Cup-slutspelet.

– Ett bra resultat i kval och slutspel är avgörande för svensk tennis, säger kaptenen Robin Söderling.

Efter lottningen på torsdagen står det klart att Mikael Ymer inleder mot Marcelo T Barrios Vera, medan Elias Ymer tar sig an Alejandro Tabilo i fredagens andra singelmatch. De chilenska spelarna är rankade runt 200 i världen, liksom Elias Ymer, medan Mikael Ymer återfinns på 67:e plats på världsrankningen.

– Vi har ett bra lag där alla spelar väldigt bra, så lottningen spelar ingen roll, säger Robin Söderling under torsdagens presskonferens inför matchen.

”Nervöst inför matchen”

Som tidigare rapporterat kommer Chile till Sverige utan sina två bästa spelare. 18-rankade världsstjärnan Cristian Garin är ryggskadad och Nicolas Jarry, som är landets näst högst rankade spelare, är avstängd på grund av dopning. Det kan ge Söderling en pangstart på sin tid som svensk Davis Cup-kapten.

– Det är lite nervöst inför första matchen som kapten. Det betyder mycket att få ett bra resultat för spelarna, men också för oss som nation. Ett bra resultat i kvalet och sedan i slutspelet är avgörande för svensk tennis, säger han.

På lördagen spelas först dubbel, där Sverige ställer upp med Robert Lindstedt och Markus Eriksson, mot det chilenska paret Barrio Vera/Tabilo. Därefter spelas de två sista singlarna.

Matchen mellan Sverige och Chile spelas i Kungliga tennishallen i Stockholm, fredag och lördag, och är en av tolv kvalmatcher till slutspelet som avgörs i Madrid i november.

KLIPP: Robert Lindstedt nära att missa Davis Cup-matchen på grund av skada (3 mars 2020)

Davis Cup-slutspel

2019 var första gången 18 landslag spelade Davis Cup-matcherna som en turnering under en vecka i Madrid, med Spanien som segrare. Hemmanationen slog Kanada med 2–0 i finalen.

Titelhållaren Spanien samt Kanada är liksom semifinalisterna Ryssland och Storbritannien direktkvalificerade för slutspelet som även i år avgörs i Madrid. Dessutom har Frankrike och Serbien fått friplatser och slipper kvala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.