Roger Federer pustar ut efter att ha vunnit den dramatiska matchen. Foto: Bildbyrån

Makalös vändning av Federer: ”Tack gode gud för supertiebreak”

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer stod för en makalös upphämtning när han vann i tredjerundan. Matchen avgjordes i supertiebreak där hemmaspelaren John Millman inte höll för trycket.

– Tack gode gud för supertiebreak, säger Federer i segerintervjun.

Det var hemmaspelaren och 47:e-rankade John Millman som fick den bästa starten och vann första set. Därefter hittade världstrean Roger Federer in i matchen och vann två set på raken – men han fick kämpa.

Millman lyckades komma tillbaka och vann fjärde set. Sedan väntade en rysare i femte och avgörande set.

Australian Open

– Jag hade problem med hans serve, men försökte bara hålla min egen. John gjorde en fantastisk match och förtjänar all support, säger Federer i Eurosport.

Stark upphämtning i tiebreak

I femte set fick spelarna varsitt serve-genombrott och matchen gick till supertiebreak. Ett tiebreak där de går till tio poäng och ska vinna med två poäng. Och länge såg det ut som det skulle bli hemmaspelaren Millman som skulle stå få en skräll och slå ut Federer.

Efter tolv spelade poäng stod det 8-4 till hemmaspelaren. Då började han darra och Federer plockade fram sin erfarenhet. Världstrean hämtade upp underläget med sex poäng på raken och vann till slut med 10-8.

– Tack gode gud att det var supertiebreak annars hade jag förlorat den här matchen. Millman gjorde allt rätt i början av tiebreaket och jag började tänka på vad jag skulle säga på presskonferensen efteråt, säger Federer.

Matchen höll på i fyra timmar och slutsiffrorna blev 6-4, 6-7 (2-7), 4-6, 6-4, 7-6 (8-10).   

Fall för världsstjärnorna

Federer var nära att bli den fjärde världsstjärnan att lämna turneringen i tredjerundan. Under fredagen har både Caroline Wozniacki, Serena Williams och Naomi Osaka åkt ur.

I nästa match väntar ungraren Marton Fucsovics för Federer i fjärderundan.

ARKIV: Här pratar Roger Federer svenska (2007)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet