Mäktig vändning av Medvedev – klar för ny semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Daniil Medvedev, 25, är klar för semifinal i Australian Open.

Men det krävdes en mäktig upphämtning och räddade matchbollar för att besegra kanadensaren Felix Auger-Aliassime, 21, i en rafflande femsetare.

– Ni kommer inte gilla det här, men jag frågade mig själv: Vad hade Novak gjort?, säger han.

Världstvåan Daniil Medvedev var länge illa ute mot kanadensaren Felix Auger-Aliassime i kvartsfinalen av Australian Open.

21-åringen från den fransk-kanadensiska staden Montreal, nia på världsrankingen, visade prov på både snabba fötter och kreativ tennis när han gick upp i 2-0 i set mot ryssen. Där och då kändes Medvedev slagen.

Australian Open

Det tredje setet gick hela vägen till tiebreak då det började att regna över Rod Laver Arena i Melbourne och matchen fick tillfälligt pausas medan taket skulle stängas.

– Det här gynnar Daniil Medvedev på alla sätt, menade Mats Wilander i Eurosport.

Det gjorde det.

”Vad hade Novak gjort?”

25-åringen gick ut och tog hem tiebreaket räddade sedan en matchboll i det fjärde setet vid ställning 5-4 till Auger-Aliassime.

Nedbruten och aningen stressad orkade inte kanadensaren riktigt när det skulle avgöras. Världstvåan kunde knyta ihop säcken med 6–4 och avancera till semifinal.

– Jag har ingen aning hur det här gick till. Jag lyckades rädda matchbollen genom bra servande. Jag spelade inte mitt bästa och Felix var helt otrolig, jag visste inte vad jag skulle göra. Ni kommer inte gilla det här, men jag tänkte ”vad skulle Novak (Djokovic) ha gjort?” Han är en mästare. Jag kämpade till sista poängen och det fungerade. Jag höjde min nivån under matchens gång. När taket stängdes fick jag ett momentum, säger Medvedev i sin segerintervju.

Matchen som var över på fyra timmar och 40 minuter slutade 6-7, 3-6, 7-6, 7-5, 6-4.

Nu väntar Stefanos Tsitsipas i semifinal.

I den andra semin ställs Matteo Berrettini mot Rafael Nadal.

KLIPP: Bollen träffar barn i publiken – Kyrgios fina gest (25 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet