Marija Sjarapova donerar pengar till barnen i Ukraina. Foto: TT

Marija Sjarapova donerar pengar till barnen i Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Hon tar ställning mot ryska invasionen av Ukraina.

Ryskan och tidigare världsettan Marija Sjarapova donerar pengar till barn.

”Blir mer ledsen för varje dag som går”, skriver hon.

Två veckor sedan starten av Rysslands invasion av Ukraina uttalar sig nu en av landets största idrottsprofiler för första gången. Marija Sjarapova, tidigare världsetta i tennis och femfaldig grand slam-vinnare, skriver på sociala medier att hon donerar pengar till de drabbade i Ukraina.

”För varje dag som går blir jag mer och mer ledsen över bilderna och berättelserna om familjer och barn som drabbats av denna växande kris i Ukraina. Jag donerar till Rädda Barnen, en organisation som outtröttligt arbetar för att tillhandahålla mat, vatten och hjälpmedel för att hjälpa dem som behöver det”, skriver Marija Sjarapova på Instagram.

”Ber för fred”

Sjarapova uppmanar även andra att donera pengar till Rädda Barnen, till förmån för de drabbade i Ukraina.

”Jag ber för fred och ger min kärlek och mitt stöd till alla som drabbats”, skriver hon.

34-åriga ryskan, som föddes i Sibirien när Ryssland var Sovjetunionen, avslutade sin tenniskarriär 2020 och bor numera i USA.

SE MER: Ryska tennisstjärnorna om invasionen av Ukraina (25 februari 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.