Medvedev vidare i Australian Open – trots Kyrgios stora show

Uppdaterad
Publicerad

Rod Laver Arena höll på att koka över när hemmafavoriten Nick Kyrgios utmanade världstvåan Daniil Medvedev.

Men trots att Kyrgios bjöd på stor show är han nu utslagen ur Australian Open.

Turneringen är också över för brittiske veteranen Andy Murray.

Det var i tredje set, i underläge 0–2 i set, som showmannen Nick Kyrgios började få vittring på världstvåan Daniil Medvedev.

Hemmafavoriten, rankad 115 i världen, bröt ryssens serve till 4–3 och säkrade sedan setsegern med 6–4. Åskådarna runt centercourten var lyriska – och Kyrgios själv var inte sen med att elda på stämningen.

Australian Open

Då drömde nog både publiken och Kyrgios om en osannolik comeback. Men Medvedev, som vann US Open i september, stod stabil i stormen och tog tillbaka kommandot.

Han såg till att vinna fjärde set med 6–2 och är därmed klar för tredje omgången i grand slam-turneringen. Där ska han möta nederländaren Botic van de Zandschulp.

– Jag kom hit för att vinna och jag är glad att jag lyckades med det, sade Medvedev i segerintervjun.

– Det enda valet man har när man blir utbuad mellan första- och andraserven är att behålla lugnet och fokuset. Det är inte lätt, men jag var bara tvungen att behålla lugnet.

”Fantastisk nivå”

Det är slutspelat även för Andy Murray som förlorade mot kvalspelaren Taro Daniel i tre raka set, 4–6, 4–6, 4–6. Den skadeförföljde skotten inledde turneringen i Melbourne på bästa sätt när han besegrade georgiern Nikoloz Basilasjvili i en dramatisk femsetare.

Kanske satt den matchen kvar i benen – för mot Taro Daniel, rankad 120 i världen, tog det stopp.

– Att vinna en så här stor match är otroligt. Det var en fantastisk nivå från mig, jag började bli nervös i tredje set, sade japanen efter segern.

– Jag försökte att inte göra en stor grej av det här – alla sade till mig att jag skulle spela mot Murray – men jag försökte att behandla det som vilken annan match som helst.

Tät match

Trots att 113:e-rankade Murray inte lyckades vinna ett enda set var det en tät tillställning som varade i nästan tre timmar. Men den trefaldige grand slam-vinnaren var ständigt steget efter sin motståndare.

Det är första gången i karriären som Taro Daniel nått den tredje omgången i en grand slam-turnering. Där ställs han mot vinnaren mellan amerikanen Steve Johnson och tionderankade Jannik Sinner från Italien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet