Daniil Medvedev gick vidare till semifinal i Indian Wells trots sina fotproblem. Foto: TT

Medvedev vidare på smärtstillande: ”Gjorde ganska ont”

Uppdaterad
Publicerad

Daniil Medvedev tog smärtstillande och besegrade Alejandro Davidovich Fokina med 6-3,7-5 i Indian Wells och är för första gången klar för semifinal i storturneringen.

– Det gjorde väldigt ont när jag värmde upp, säger Medvedev som även kommenterade kriget i Ukraina, något han sällan gjort.

Det var i gårdagens åttondelsfinal mot Alexander Zverev som ryssen trampade rejält snett och efteråt fick åka till akuten för att röntga foten.

– Jag är glad över att fotleden inte gjorde så ont under matchen. När jag värmde upp gjorde det ganska ont. Jag tog smärtstillande så det hjälpte förmodligen. Jag kände mig bättre och bättre under matchen, säger Medvedev till ATP-touren.

– Matchen var helt galen. Jag skulle kunna prata i 15 minuter om det och jag är så glad över att ha gått vidare i en så tuff match. Det var så tufft att spela i så hårda vindar, säger Medvedev, som även kommenterade kriget i Ukraina.

”Ledsen för ukrainska spelarnas skull”

– Jag är ledsen för de ukrainska spelarnas skull och vad de går igenom, säger den förre världsettan och 2021 års vinnare av US Open Medvedev.

Häromdagen hoppade ukrainskan Lesia Tsurenko av sin match mot Australian Open-mästaren, belarusiskan Aryna Sabalenka efter ett samtal med WTA-chefen Steve Simon, vars kommentarer om kriget gav henne en panikattack.

– Jag vet inte om Tsurenkos situation i detalj. Det är nog bättre att hon och kanske Sabalenka får berätta om sina upplevelser.

– Jag säger som jag alltid gjort, att jag är för fred över hela världen. Det är allt jag kan säga, säger Medvedev.

Medvedev har tre raka turneringssegrar och tog i natt sin raka 18:e seger på touren. Nu får han två dagars välbehövlig vila inför lördagens semifinal mot hemmahoppet Frances Tiafoe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.