Mikael Ymer är utslagen ur Stockholm Open. Foto: Bildbyrån.

Mikael Ymer följde inte i storebrors spår

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer gjorde en tapper insats men kunde inte följa i storebror Elias spår och vinna sin första match i Stockholm Open. Svensken förlorade mot Ernests Gulbis med 4-6,3-6.

– Det handlade om vem som skulle göra misstag först, säger Gulbis till Viasat och ser potential i Ymer som var väldigt besviken efter förlusten.

– Han är 20 år och under utveckling. Nu ger han bort för mycket till motståndaren, säger Gulbis om Mikael Ymer.

Ymer hade en breakboll vid 3-4 i andra set för att utjämna till 4-4 i setet men lyckades inte utan lettländaren gick fram till 5-3. Gulbis gick sedan fram till 40-0 i Ymers serve efter att bland annat ha gjort en lyckad hawkeyeutmaning och avgjorde på sin tredje matchboll.

Ymer räddade fyra setbollar i första set

Det första setet gick till Gulbis efter täta slutbollar.

Gulbis tog hem första setet på sin femte setboll. Det blev nerv när lettländaren gick fram till 40-0, gjorde två dubbelfel, tog en hawkeye på förstaserven vid 40-30 och fick fel och helt plötsligt stod det 40-40 och Kungliga hallen kokade.

Gulbis samlade dock ihop sig avgjorde med en passering där Ymer kastade sig för att nå bollen utan att lyckas. Ymer var utslagen på banan och fick försöka repa mod efter pausen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.