Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Mikael Ymer slog ut fjolårsmästaren

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer slog ut den regerande mästaren Tommy Paul i Stockholm Opens andra omgång. Svensken vann med 6-2, 6-3 och är klar för kvartsfinal. Där väntar toppseedade Stefanos Tsitsipas.

– Det är fantastiskt att få vinna i Stockholm, det är sånt tryck här inne och jag är så tacksam, säger Ymer, Sveriges högst rankade spelare, i SVT:s sändning.

När Ymer drog in ett vinnande slag och gick fram till 5-2 i andra set slog Paul sönder sitt racket mot banan och visade stor frustration. Amerikanen lyckades rädda en matchboll efter en lång duell i det följande gamet, som var matchens längsta och hålla liv i matchen. När sedan Mikael Ymer fick serven gick det undan och han städade av det blankt. Matchbollen var en utsökt låg volley framme vid nät utom räckhåll för Paul.

– Det var väldigt bra, lyckades göra det jag jobbat på, en jättebra vinst för mig. Jag tappar inte fokus en enda gång.

Är du förvånad att det blev så stora siffror?

– Jag har tron på mig själv och kan bråka med de flesta, säger Ymer, som inte vill tänka på kvartsfinalen mot toppseedade Stefanos Tsitsipas.

I första matchen hade Paul stora problem med Leo Borg men kunde vinna i skiljeset.

KLIPP: Se det bästa från matchen mellan Ymer och Paul

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.