Mikael Ymer. Foto: TT Nyhetsbyrån

Mikael Ymer till sin första semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer har för första gången i karriären nått en semifinal i en ATP-turnering.

Svensken vände underläge till seger med 2–1 i set mot amerikanen Frances Tiafoe i Winston-Salems ATP-turnering.

– Det var väldigt jobbigt, säger han.

Kvartsfinalen mot Frances Tiafoe var Ymers tredje, inte bara i sommar utan i hela tenniskarriären. Efter förlusterna i Gstaad och Kitzbühels kvartsfinaler i juli blev det nu seger med 6–7, 6–2, 6–3.

– Det känns absolut bra. Man får ofta en ny chans om man håller på en viss nivå och det är det jag har lyckats med den här veckan. Och det är kul att få spela en första semifinal nu, säger Ymer.

I semifinal väntar Carlos Alcaraz, som Ymer besegrade i Australian Open i januari i år. Men sedan dess har spanjoren gått från 141 till 54 på världsrankningen, medan Ymer gått från plats 95 till 90.

– Jag ska försöka bygga vidare på det som fungerar och lägga upp en spelplan inför semin, säger Ymer innan Alcaraz vunnit sin kvartsfinal mot Marcos Giron.

Ymers fina form bådar gott inför US Open, som inleds på måndag.

Svensken lottades i första omgången mot den 99-rankade amerikanen Jenson Brooksby, som har fått ett wild card till turneringen. Blir det seger där ställs Ymer mot 17-rankade australiern Alex de Minaur eller det amerikanska löftet Taylor Fritz i den andra omgången.

I turneringen jagar världsettan Novak Djokovic sin fjärde grand slam-seger för året, en bedrift ingen herrspelare har klarat av sedan Rod Laver 1969. Serben inleder sin jakt mot titeln mot en kvalspelare.

Han slipper rivalerna Rafael Nadal och Roger Federer i US Open, båda är borta på grund av skada, men kan redan i tredje omgången ställas mot japanen Kei Nishikori, finalist 2014. Och om Ymer skräller kan han ställas mot världsettan i den fjärde omgången.

MER TENNIS: Här kraschar Medvedev in i tv-kameran

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.