Foto: TT Bildbyrån

Ymer hyllas av Kyrgios: ”Otrolig idrottare”

Uppdaterad
Publicerad

Australiern Nick Kyrgios slog med knapp marginal ut Mikael Ymer ur ATP-turneringen i Washington.

Efteråt hyllades svensken av den kontroversielle stjärnan.

– Han är en otrolig idrottare, säger Kyrgios.

Ymer besegrades i två raka set: 7–6 (4), 6–3.

– Helt ärligt så spelade jag inte i närheten av min bästa tennis i dag och jag vet inte … Det var ombytta roller, i de senaste matcherna har jag på papperet i alla fall, rankningsmässigt, varit underdog. Men i dag kändes det helt klart som att jag var favorit, säger Kyrgios från planen efter matchen.

Australiern, tvåa i årets Wimbledon och som inte vunnit någon ATP titel sedan just i Washington för tre år sedan, kunde dock inte slappna av mot Ymer.

– Han är en otrolig idrottare och jag hade verkligen inte väntat mig att han skulle vara så snabb, säger Kyrgios om Ymer.

Kommer ändra strategin vid nästa möte

– Jag kanske kommer att ha lite annan strategi nästa gång jag spelar mot honom, kanske kommer jag inte att gå på lika hårt, kanske gå framåt lite mer. Men det var en tuff semifinal och jag är bara glad över att vara i final igen.

Nu väntar final mot japanske Yoshihito Nishioka för Kyrgios.

För andra gången i år tog sig 115-rankade Ymer ända till semifinal i en ATP-turnering. På väg dit slog han ut förre världsettan Andy Murray, nu rankad 50:e, den ryske 36-rankade Aslan Karatsev och den 46-rankade finländaren Ruusuvuori.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.