Mikael Ymer klättrar till plats 189 på världsrankningen, hans bästa notering någonsin. Foto: Bildbyrån

Mikael Ymer vann första seniortiteln

Uppdaterad
Publicerad

20-årige Mikael Ymer har tagit sin största skalp hittills i karriären. I finalen i challengerturneringen i Noumea slog han amerikanen Noah Rubin med 6-3, 6-3.

– Det är en lättnad, säger Ymer till Expressen.

2019 kunde knappast ha börjat på ett bättre sätt för Mikael Ymer. Den 20-årige svensken, rankad tvåa i landet bakom storebror Elias Ymer, har imponerat under challengerturneringen i Noumea, Nya Kaledonien.

Efter två knappa segrar med 2-1 i set i de två första matcherna har Ymer inte tappat ett set. I finalen slog han amerikanen Noah Rubin med 6-3, 6-3.

”Skönt att det betalar av sig”

Segern är den största hittills i svenskens karriär och ger honom 90 viktiga ATP-poäng. Han får dessutom drygt 100 000 kronor i vinstpengar.

– Det känns bra. Det är en lättnad, säger Ymer till Expressen.

– Jag har jobbat hårt för det här och fått kämpa mig ur vissa tuffa situationer. Men under slutet av förra året har jag samlat krafterna med hela mitt team och gjort en nysatsning. Det är skönt att det betalar av sig.

Hoppas kvala till Australian Open

Mikael Ymer tar i och med vinsten ett stort kliv på världsrankningen. Han klättrar från plats 255 till 189, hans bästa notering i karriären.

Ymer står just nu precis utanför en plats i Australian Open-kvalet, men kan vid återbud få chansen.

Om en månad väntar annars ett hett Davis Cup-möte borta mot Colombia. Vinner Sverige är man tillbaka i världsgruppen för första gången sedan 2012.

– Om jag blir uttagen mot Colombia kommer jag definitivt att spela, säger Ymer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.