Murray vädjar efter sin vigselring på Instagram Foto: Andy Murrays Instagram

Murray efterlyser vigselring: ”Jag är en idiot”

Uppdaterad
Publicerad

Andy Murray är i Indian Wells, Kalifornien, för att spela storturneringen men har åkt på oväntade problem. Hans vigselring har försvunnit efter ett mindre lyckat drag av skotten.

– Jag är en idiot, skriver han på Instagram.

Sedan Murray gifte sig med Kim Sears 2015 har han spelat med vigselringen fastknuten i det ena skosnöret. Efter ett par träningspass i Indian Wells 39-gradiga värme hade skorna blivit rejält illaluktande och behövde vädras.

Murray har ingen balkong på hotellet men kände att skorna inte kunde vara kvar i rummet – de stank för mycket.

Så skotten knatade ut på parkeringen och gömde skorna med vigselringen kvar under hyrbilen, de fick inte stinka ner bilen, för att de skulle vädras över natten.

När sedan den förre världsettan kom ut på morgonen var skor med vigselring borta. Nu vänder sig Murray till sina 1,7 miljoner följare på Instagram för att få tillbaka de stinkade skorna med vigselringen.

Efterlyser ringen via sina 1,7 miljoner följare

”Jag är en idiot”, skriver han och har sedan ett klipp där han beskriver situationen.

– Vid träningen frågade min tränare efter vigselringen. Jag sa något i stil med ”Åh, nej” och ja min ring har blivit stulen. Jag behöver väl inte säga att jag ligger risigt till på hemmaplan. Nu vill jag verkligen få tag på den, säger Murray, som fick gå till en sportaffär och köpa nya skor.

Vigselringen kom sedan tillrätta och allt var frid och fröjd hemma hos Murrays.

Murray som fått ett wildcard möter fransmannen Adrian Mannarino i den första omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.