Utmattad Andy Murray i tårar. Foto: Bildbyrån

Murray i tårar till kvartsfinal: ”Inte okej”

Uppdaterad
Publicerad

Klockan tre på natten hade Andy Murray vunnit åttondelsfinalen i Citi Open i Washington. I tårar lämnade han sedan banan efter 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4) mot 93-rankade Marius Copil.

– Känslorna kommer ut på slutet av en extremt lång dag, och en lång match, säger Andy Murray.

Efter en riktig långkörare blev comebackande Andy Murray klar för kvartsfinal i turneringen Citi Open i Washington. Efter att för tredje gången i rad ha vunnit en tresetare, 6-7 (5), 6-3, 7-6 (4) – lämnade han banan i tårar.

Därefter klagade den före detta världsettan över spelschemat. Efter tre timmars spel var han och den 93-rankade rumänen Marius Copil färdigspelade – då var klockan tre på morgonen.

– Att spela klart en match klockan tre på morgonen är inte bra. Det är inte bra för spelarna. Det är inte bra för någon som är involverad i eventet. Det är inte bra för fansen, tv – ingen kommenterade Andy Murray efter segern.

Den numera 832-rankade Murray som bara spelat tre matcher inför turneringen, efter 11 månaders speluppehåll, har under Citi Open spelat tre stycken tresatare – alla över två och en halv timme – under en fyradagarsperiod.

Kan dra sig ur

Redan fredag kväll ställs han mot 19-åringen Alex de Minaur från Australien.

Nu öppnar Murray för att dra sig ur.

– Jag ger er nu synen från någon som nyss kommit tillbaka från ett väldigt skadeuppeåhll. Jag tycker inte att jag borde bli satt i en sådan sits – när du vet att du förväntas komma ut och prestera nästa dag. Jag tycker inte det är okej, säger Murray.

– Jag är besviken över det. Jag vet att vädret är tufft, jag vet att det är på grund av vädret, men det är en svår sits att vara i.

Det är regn som har ställt till det för schemat i Washington. Vissa spelare har fått spela två matcher på två dagar.

På WTA-tourtävlingen i San Jose är både Venus Williams och Victoria Azarenka vidare till kvartsfinal.

I Mexiko är Juan Martin Del Potro vidare till semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.