Drömduon ute ur Wimbledon. Foto: Bildbyrån

Murray utesluter snabb singelcomeback

Uppdaterad
Publicerad

Superduon och mixeddubbel-paret Serena Williams/Andy Murray är ute ur Wimledon. De är det efter 6-3, 4-6, 6-2-förlust mot toppseedade Bruno Soares och Nicole Melichar.

Efter uttåget berättade Murray att singelcomebacken nog dröjer ett bra tag och utesluter till exempel US Open.

Drömmen om en Wimbledontitel i mixeddubbeln är över för duon Serena Williams och Andy Murray. De båda forna världsettorna och publikfavoriterna föll i den tredje omgången mot toppseedade Bruno Soares, Brasilien, och amerikanskan Nicole Melichar.

Stjärnorna Williams och Murray förlorade första set (3–6), kom tillbaka i andra (6–4), men föll till slut i tredje och avgörande set (2–6).

– Jag gick in på banan och tänkte på hur få matcher jag har och då tyckte jag att jag gjorde det okej. Men det mest positiva var att min kropp kändes bra, säger Serena Williams efter matchen.

– Förhoppningsvis har jag det fortfarande, fortsätter Williams.

Serena med fortsatt singelchans

I kvartsfinalen väntar Matwe Middelkoop, Nederländerna och Zhaoxuan Yang, Kina för Soares och Melichar.

Förlusten innebär att Andy Murray har spelat klart i Wimbledon för i år. Skotten, som nyligen kom tillbaka efter en höftoperation, åkte ur herrdubbeln förra veckan och var inte anmäld till herrarnas singel. För Serena Williams återstår dock semifinal i damsingeln.

– Förmodligen hinner jag inte bli redo till singeln i US Open, säger Andy Murray.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.