Andy Murray Foto: Bildbyrån

Murrays vändning – nära comeback i singel

Uppdaterad
Publicerad

Den trefaldige grand slam-vinnaren Andy Murray säger att han är nära en comeback i singel på tennisbanan.

I bästa fall kan det ske redan om två veckor i Cincinnati, USA.

Efter Australian Open i januari genomgick Andy Murray en höftoperation. Den 32-årige britten fruktade det värsta – att karriären kunde vara över. Men Murray kom tillbaka till tennisbanan i juni, dock har han endast spelat dubbel för att känna om höften håller.

Murray spelar just nu dubbelturneringen i Washington Open samtidigt som han tränar singel. Och höften, den känns bra.

– Jag kommer att spela singel så fort jag är redo. Jag kommer att träna singel och spela dubbelmatcher för att tävla och efter varje vecka får vi se. Jag följer den planen tills jag är redo, säger han.

– Jag är ganska nära men det är fortfarande saker som måste bli bättre.

Men hur nära är den tidigare världsettan? Enligt honom själv kan comebacken ske redan om två veckor i Cincinnati.

– Cincinnati vore i bästa fall. Om det inte blir i Cincinnati, så väntar jag nog till efter US Open, säger han.

Årets sista grand slam-turnering, som Murray har vunnit två gånger i karriären, inleds den 26 augusti. Han vill inte att matcherna i singelcomebacken ska avgöras i bäst av fem set, som de gör i US Open.

Oavsett om comebacken sker i Cincinnati eller efter US Open tror Murray att han kan hitta tillbaka till gammal god form. Det krävs bara lite tålamod.

– Frågan jag ställer mig är varför inte? Varför kan jag inte komma tillbaka till där jag var förut? Det tar bara tid, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.