Rafael Nadal vann semifinalen i Franska öppna. Arkivbild. Foto: TT Bild

Rafael Nadal enkelt vidare till final

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal är ett steg närmare sin elfte totalseger i Franska öppna. Spanjoren vann idag semifinalen mot argentinaren Juan Martin Del Potro med 6–4, 6–1, 6–2.

”Kungen av grus”, Rafael Nadal, är klar för final i Franska Öppna, igen. 32-åringen fick en oväntat enkel resan mot den argentinska världssexan Del Potro och kunde vinna i tre raka set (6–4, .

Det första setet blev det jämnaste av de tre. Del Potro gjorde två serveess och hade länge häng på Nadal som till slut kunde vinna med 6–4. I de två följande hade dock argentinaren inget att säga till om. Nadal kunde promenera hem seten med 6–1 och 6–2.

– Det var ett väldigt tufft första set. Juan Martín hade massor av möjligheter och faktiskt lite otur, sa Nadal efter matchen.

I finalen, där Nadal kan vinna sin elfte titel på Roland Garros grus, väntar österrikaren Dominic Thiem. Nadal har stor respekt för sin motståndare och väntar sig en tuff match.

– Thiem är en fantastisk spelare. Han slår med stor kraft så jag måste vara mitt bästa jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.