Nu väntar stormöte i semifinalen Foto: TT

Nadal gjorde processen kort – nu väntar rivalmöte

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal är i semifinal i Wimbledon efter en bekväm vinst mot amerikanen Sam Querrey.

Nu väntar ett klassikermöte mot den store rivalen, Roger Federer.

– Det är svårt att föreställa sig att jag är i den situationen igen, men här är vi. Jag ser fram emot att spela mot Roger här igen efter så lång tid, sade Nadal till BBC efter matchen.

På andra sidan nätet stod 65:e-rankade Sam Querrey, en lång och hårt servande amerikan. Men Nadal stod pall och spanjoren kunde breaka i matchens tredje gem och kunde också vinna första setet med 7-5. Querrey stod emot bra under matchens förstaset men kunde inte hålla det fina spelet uppe och Nadal blev mer dominant ju längre matchen led.

I tredje set breakade Nadal återigen tidigt och när det var dags att serva hem matchbollen gjorde han inga misstag.

Vinstsiffrorna skrevs till slut till 7-5, 6-2, 6-2, och nu väntar ett riktigt stormöte mot Roger Federer i semifinalen.

Fördel Nadal i statistiken

Fredagens semifinal de två rivalerna emellan blir första gången de möts i Wimbledon sedan 2008. Då i en final i fem set som många ser som en av de bästa matcherna som spelats på gräset i Wimbledon. Den finalen vann spanjoren och det gjorde han även senaste gången de två möttes, i Franska Öppna förra månaden. Nadal har även övertag i karriärstatistiken mot Federer där han vunnit 25 av 39 möten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.