Rafael Nadal är rädd för att han kommer frysa på Roland Garros. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nadal inför Franska öppna: ”Extrema förhållanden”

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon börjar det uppskjutna Franska öppna i Paris och väderprognosen säger 13 grader och regn. Den tolvfaldige mästaren Rafael Nadal är orolig för vädret.

– Det är så, så kallt. Det gör det svårt för alla, säger han enligt BBC.

Rafael Nadal har bara spelat en turnering efter coronapausen och det var Italienska öppna där han åkte ut i kvartsfinal.

Nu är han tillbaka där han har dominerat så stort de senaste femton åren, på gruset i grand slam-turneringen Franska öppna.

Han har vunnit alla utom tre turneringar sedan 2005, men nu är förutsättningarna inte de bästa.

– Förhållandena är lite extrema för att spela en turnering utomhus. De är de svåraste för mig av många anledningar. Bollen är helt annorlunda, den är superlångsam och tung. Det är väldigt kallt. Och förstås har det varit mindre förberedelser än vanligt.

Kan tangera Federers rekord

Orsaken till det dåliga vädret är att turneringen som vanligtvis brukar spelas från maj till juni är uppskjuten tills nu.

En seger på Roland Garros skulle trots allt inte bara vara en i mängden för Nadal. Om han vinner så tangerar han rivalen Roger Federers rekord på 20 grand slam-vinster.

Federer är inte med i turneringen på grund av knäskada. Nadal premiärspelar mot den 83-rankade belarusiern Egor Gerasimov.

– Nadal kommer alltid att vara storfavorit då han spelar och är frisk, säger den tredjeseedade österrikaren Dominic Thiem som vann US Open för två veckor sedan.

”Samma för alla”

Även den förstaseedade damspelaren, rumänskan Simona Halep, bävar inför väderleken.

– Jag märker av kylan. Det känns som att jag har det lite tufft. Men det är samma för alla, säger hon.

ARKIV: 200 dagar senare – Nadal tillbaka med besked (17/9)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.