Rafael Nadal jublar efter segern mot den chilenske spelaren Alejandro Tabilo vid en uppvisningsmatch i Santiago i fredags. Foto: TT

Nadal om Federers uttåg: ”En del av mitt liv försvann”

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal blev djupt berörd när Roger Federer avslutade karriären i samband med Laver Cup i London i september.

– En del av mitt liv försvann med honom, säger Nadal som själv funderar över framtiden.

Nadal är just nu på en uppvisningsturné i Central och Sydamerika med den norske toppspelaren Casper Ruud.

36-årige Nadal spelade dubbel ihop med Federer den första dagen av Laver Cup, det som blev schweizarens sista framträdande i en tävlingsmatch. Även Nadal avslutade turneringen efter den matchen för att bistå hustrun inför födseln av parets första barn som föddes i mitten av oktober, Rafael junior. 

Både Nadal och Federer var djupt tagna av ögonblicket och tårarna flödade när de satt hand i hand.

– Du vet att du aldrig kommer att vara med om något liknade igen och en del av mitt liv försvann med honom. Det var också känslosamt att ta farväl av någon som varit så viktig för vår sport, säger Nadal till Reuters i Argentina.

”Viktigare saker än tennis”

De möttes totalt 40 gånger och Nadal vann 24 av mötena.

Nadal vann säsongens två första Grand Slam – i Australien och i Paris men har samtidigt haft stora problem med skador. Han var borta åtskilliga veckor med en revbensskada inför grussäsongen och fick smärtstillande sprutor mot fotproblem innnan den 14:e titeln på Roland Garros. En magskada fick honom att kasta in handduken inför semifinalen mot Nick Kyrgios i Wimbledon.

– Min tid kommer när den är inne. Det kommer inte vara några problem för mig. Mitt liv har förändrats så att det finns saker som är lika viktiga eller viktigare än tennis, säger den nyblivna pappan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Roger Federer brast ut i gråt och kramade om familjen efter sitt avsked till proffstennisen i natt. Foto: Kin Cheung/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.