Nadal till semifinal – efter magproblem

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal var illa ute i kvartsfinalen i Australian Open mot kanadensaren Denis Shapovalov.

Spanjoren tappade ledning med 2-0 i set till 2-2 och drabbades av magproblem under matchen.

– Jag började må dåligt i magen och frågade om det fanns något läkarna kunde göra, sa spanjoren efter matchen.

Rafael Nadal är på jakt efter sin 21:a grand slam-titel i Australian Open. I kvartsfinalen ställdes han mot 14-rankade Denis Shapovalov.

Och det började också bra för Nadal. Spanjoren vann de första två seten med 6-3 och 6-4. Men sen fick Nadal problem. Kanadensaren spelade upp sig och vann två raka set. Samtidigt som Nadal såg ut att ha problem med magen. I fjärde set pekade Nadal på sin mage och grimaserade och kallade till sig en läkare. Han lämnade sen banan för att göra ett toabesök.

Australian Open

– Jag började må dåligt i magen och frågade om det fanns något läkarna kunde göra. De kollade så allt var bra och sen tog jag några tabletter för att det skulle bli bättre, sa Nadal efter matchen.

Men när matchen kom igång igen med det femte och avgörande set visade Nadal att formen är god. Spanjoren vann det avgörande setet med 6-3 och är därmed vidare till semifinal.

– I början av matchen var jag bra. Men jag vet hur svårt det är att möta en spelare som Denis. Jag hade mina chanser i början men tog de inte och sen blev jag tröttare. Men jag är väldigt glad att vara vidare till semifinal.

I semifinalen ställs han mot vinnaren av Gael Monfils och Matteo Berettini.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet