Real Madrid-supportern Rafael Nadal har fått ihop ett helt fotbollslag med titlar i Monte Carlo. Foto: TT.

Nadal historisk efter elfte titeln i Monte Carlo

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal är tillbaka på ATP-touren – och tillbaka som en vinnare. Världsettan besegrade Kei Nishikori i raka set, 6–3, 6–2, i finalen av Monte Carlos Mastersturnering på ATP-touren i tennis.

31-åringen från Mallorca har nu vunnit i Monte Carlo elva gånger. Ingen annan spelare under Open era-perioden (sedan 1968 när proffsen släpptes in i Grand Slam) har vunnit en och samma turnering så många gånger.

– Det är helt ofattbart, något som är svårt att förstå, säger Nadal.

Grusturneringen i Monaco var spanjorens första sedan han fick avbryta Australian Open-kvartsfinalen mot kroaten Marin Cilic i januari på grund av en höftskada.

– Vi har haft några tuffa stunder under de senaste fem månaderna, säger han.

Siktar på en ny ”elva” i Paris

Nadal var överlägsen den 36-rankade japanen Nishikori och finalmatchen på det röda gruset var över efter en timme och 33 minuter.

Om drygt en månad tar han sikte mot en elfte seger även i årets andra Grand Slam-turnering, Franska mästerskapen i Paris, som inleds i slutet av maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.